Pod predsjedanjem Siniše Hrgovića, predsjednika Općinskog vijeća Sopja održana je Sjednica s dvanaest točaka dnevnog reda. Radu sjednice odazvalo se 10 od 12 vijećnika a sjednici su nazočili i Berislav Androš, načelnik Općine i njegov zamjenik Željko Janečić.

Sve odluke donesene su jednoglasno. Usvojen je financijski izvještaj za 2016. godinu koji je bio ostvaren u iznosu od 6,021.105,75 kuna, donesene su odluke o sufinanciranju nabavke udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju područne osnovne škole osnovnih škola Davorin Trstenjak Čađavica i Eugen Kumičić Slatina kao i o stipendiranju 10 studenata s područja Općine s mjesečnim iznosom od 500,00 kuna.

Načelnik Općine Berislav Androš imenovan je novim članom u Skupštini vodnog poduzeća Komrad Slatina te u LAG-u Marinianis. Određena je i lokacija za postavljanje nove automatske meteorološke stanice pored mjesnog doma. Pročelnik Općine Zlatko Cibok detaljno je govorio o odlukama koje su potrebne za rad poreznih službi, te o nekim tehničkim detaljima rada Općine Sopje.

Zamjenik načelnika i predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić pozvao je sve vijećnike kao i ostale građane ne Memorijal Zlatko Karafa, u nedjelju. 6. kolovoza, koji počinje polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Sopju u 8,30. Sveta misa je na rasporedu od 9 sati, a program se nastavlja popodne dočekom gostiju iz Mađarske te tradicionalnim nogometnim turnirom na igralištu u Novoj Šarovki. (žf, Fotografije: Željko Felbar)