Sukladno novoj usluzi “e-propusnica”, predstavljenoj od strane Ministarstva uprave, propusnice će se od danas, subote, 4. travnja 2020. godine izdavati putem sustava e-građani na sljedećoj poveznici (poveznicu ubaciti na sljedeću poveznicu: https://epropusnice.gov.hr

Propusnice će i dalje izdavati poslodavci, liječnici i civilna zaštita, u skladu s odredbama iz odluke Stožera, no sve će podatke o onima za koje izdaju propusnice morati upisivati u aplikaciju te će tim podacima raspolagati državna tijela. Stare propusnice vrijede do nedjelje (5. travanj 2020. godine), a nove se izdaju po istim pravilima kao i dosad, samo se to sada mora obaviti putem sustava e-građanin.

Na epropusnice.gov.hr se lako pristupi ako imate bilo kakav token od banke kao što se spajate ma internet bankarstvo ili korištenjem neke druge vjerodajnica (elektronička osobna iskaznica) i zatraži izdavanje propusnice od npr. vašeg poslodavca sukladno odluci.

Sustav će odobriti iskaznicu i moći ćete je ispisati jer policija traži da bude ispisana i vidljiva i kroz staklo kako bi se izbjegao nepotreban fizički kontakt i čuvalo zdravlje policajaca. Ako ne možete ispisati, moći će se očitati s pametnog telefona, no preporučljivo bi je bilo imati ispod stakla da se može očitati bez suvišnih kontakata. QR kod na propusnici će služiti za brzu provjeru autentičnosti od strane policije, a neće je moći dobiti osobe koje su pod epidemiološkim mjerama i ne bi smjele putovati.

Stanovnicima s prebivalištem na području općine Sopje koji NISU U SUSTAVU E-GRAĐANI i dalje će se izdavati propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta temeljem točke II. e) (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Općine Sopje na način da se zahtjevi upute na e-mail adresu: stozerczsopje@gmail.com, te će se izdana e-propusnica dostaviti e-mailom na adresu pošiljatelja u pdf formatu.

ZA SVE OSTALE KOJI NISU U MOGUĆNOSTI ZAHTJEV POSLATI PUTEM ELEKTRONIČKE POŠTE (e-mail) ZAHTJEVE NEKA DONESU U MALU SALU OPĆINE SOPJE U STOŽER CIVILNE ZAŠTITE U PISANOG OBLIKU SA SVIM POTREBNIM PODACIMA ( IOB, IME, PREZIME, ADRESA S KUĆNIM BROJEM, RAZLOGOM IZDAVANJA I RAZDOBLJEM ZA KOJI SE TRAŽI PROPUSNICA).

Nepotpune zahtjeve nećemo izdavati. Nadalje, zahtjeve za svakodnevnu kupovinu i šoping također ne odobravamo – ona će biti jednokratna, eventualno 2 puta tjedno ili na tjedan dana u slučaju za prijavitelj na mjestu prebivališta nema trgovinu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na kontakt broj Stožera civilne zaštite Općine Sopje 097 750 79 21 – Načelnik stožera civilne zaštite općine Sopje Željko Janečić ili putem e-mail adrese : stozerczsopje@gmail.com.

Obrazac zahtjeva preuzmite sa slijedeće poveznice:

Vrijeme izdavanja propusnica je svakim radnim danom od 8:00 do 13:00 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 13:00 sati bit će izdani sljedeći dan.

Još jednom napominjemo, vezano uz brojne upite s područja drugih općina i gradova, da se obrate Stožerima civilne zaštite svojih općina ili Stožeru civilne zaštite VPŽ na e-mail: stozer@vpz.hr.

#ostanimodoma
#budimoodgovorni