Prije par dana počeli su dugo očekivani radovi na obnovi zvonika na kapelici u Kapincima. Projekt je to kojeg u cjelokupnom iznosu od 19.479,50 eura financira Općina Sopje.

– To je jedan od manjih financijskih projekata koje Općina Sopje planira provesti ove godine, stoga očekujemo brzu realizaciju. Nedavno smo potpisali ugovor sa Zidarskim obrtom “STM” po kojemu je navedeni izvođač dužan završiti radove do 28. lipnja ove godine, iako izvođač garantira da će biti gotovi i puno ranije. Drago mi je da su počeli radovi na ovome zdanju koje je zaista vapilo za obnovom, pogotovo u proteklih nekoliko godina kada nam zvonik izgleda dosta oronulo pored novoobnovljenog mjesnog doma. Kako smo nedavno izgradili i plato u neposrednoj blizini, odlučili smo se i za obnovu zvonika kako bi cijela vizura centra Kapinaca izgledala još ljepše i reprezentativnije.

Ove godine nam je na redu i opremanje domova, tako će i mjesni dom u Kapincima dobiti opremu koja mu još nedostaje. Kako smo sve dublje u 2024. godini, tako nam se otvara sve više gradilišta. Ovaj tjedan otvaramo natječaj za udruge, izgradnju nogostupa, te natječaj za završnu fazu uređenja doma u Josipovu. Osim navedenog, puno toga nas očekuje u naredna dva mjeseca, pa ponekad moram zamoliti za malu dozu strpljenja jer puno je posla oko same pripreme natječaja, a kada ih je tako puno to iziskuje određeno vrijeme kako bi se sve ispravno i transparentno pripremilo – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(icv.hr, adf)

https://www.icv.hr/2024/03/opcina-sopje-zapoceli-radovi-na-obnovi-zvonika-na-kapelici-u-kapincima/