Općina Sopje u suradnji s partnerom – općinom Starin iz Mađarske, u petak, 9. i subotu, 10. srpnja organizira tradicionalnu manifestaciju “Dravsko proljeće”.

Dravsko proljeće održava se u sklopu projekta Drava events II (HUHR/1901/2.1.3/0148) koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. (Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.  -2020.)

Predviđeni početak prvog dana (petak) ove manifestacije je u 16 sati kada je organiziran doček gostiju iz Mađarske. Nakon tog slijedi prijateljska nogometna utakmica te večera i zajedničko druženje.

U subotu bi program prema rasporedu trebao započeti u 15 sati kada je organiziran doček KUD-ova iz Mađarske i Hrvatske. Nakon tog slijedi sveta misa u crkvi sv. Marije Magdalene u Sopju, a potom izložba Oldtimer kluba Virovitica, povorka kroz selo u narodnim nošnjama te nastupi KUD-ova i izbor najboljeg izvornog ruva “Dravskog proljeća” 2021. U 22 sata počinje koncert i zajedničko druženje.

Dravsko proljeće održat će se na platou iza zgrade Općine Sopje.