Završetkom energetske obnove zgrade Područne škole u Josipovu, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, stvoreni su bolji uvjeti za boravak djece u učionicama, a danas (utorak) škola je i svečano stavljena u funkciju.

Na svečanosti su, uz mještane Josipova, nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, načelnik Općine Sopje Berislav Androš sa zamjenikom Željkom Janečićem, te ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

Energetskom obnovom školske zgrade u Josipovu, u općini Sopje, obuhvaćeni su radovi zamjene vanjske stolarije, toplinske izolacije stropa prema negrijanom tavanu, toplinske izolacije vanjskih zidova, radovi izvedbe novoga krovišta, te ugradnje energetski učinkovitijeg sustava grijanja i termostatskih radijatorskih ventila.

Sada, nakon završetka projekta, ušteda toplinske energije iznosit će 63,41 posto, bit će smanjena razina štetnih emisija CO2 u okoliš i korisnicima škole će se osigurati kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Nazočnima na ovoj maloj svečanosti su se obratili ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božoica Majhen, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i saborski zastupnik Josip Đakić.

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš rekao je kako Josipovo, kao najaktivnije i najmlađe selo u općini, zaslužuje ovakvu suvremeno uređenu školu. Župan Igor Andrović spomenuo se županijskih ulaganja u izgradnju novih i energetsku obnovu postojećih vrtića, dok je saborski zastupnik Josip Đakić izrazio zadovoljstvo što su ispunjeni standardi i sve pretpostavke kako bi dvanaestero djece imalo što bolje uvjete za boravak u ovoj Područnoj školi.

Izvođač radova energetske obnove Područne škole Josipovo bila je tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, a stručni nadzor provodila je tvrtka KING Art Studio d.o.o. iz Virovitice. Nositelj projekta bila je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je županijska Agencija za regionalni razvoj VIDRA. Ukupna vrijednost projekta je 514.608,75 kuna, a nepovratna sredstva iznosila su 190.080,20 kuna.

Osim školske zgrade, uređeno je i dodatnim novim spravama opremljeno dječje igralište koje se nalazi uz samu školu. (ADF; Fotografije: D. Fišli i K. Toplak)