Načelnik Općine Sopje Berislav Androš je krajem travnja potpisao ugovore sa izvođačima radova izgradnje svlačionica u Vaškoj i Josipovu. Radovi u započeli odmah nakon potpisivanja ugovora.

Izgradnja svlačionice na nogometnom igralištu u Vaškoj vrijedna je 817.466,75 kuna, a radove provodi tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave. Izgradnja svlačionice na nogometnom igralištu u Josipovu vrijedna je 835.409,25 kuna, a provodi je Obrt za građevinske radove Franjić iz Čađavice. Izgradnja obije svlačionice trebala bi biti završena do sredine srpnja, a financira je u cijelom iznosu Općina Sopje. 

Jučer (četvrtak) su gradilišta obišli saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement u društvu domaćina, općinskog načelnika Berislava Androša i donedavnog predsjednika Općinskog vijeća Općine Sopje Siniše Hrgovića. Prigodom posjeta Vaškoj i Josipovu, župan Andrović je nogometašima NK Vaška i NK Dinamo Josipovo donaciju u vidu lopti.

Ovo je nastavak ulaganja u sport na području općine Sopje gdje djeluje i radi šest nogometnih klubova. Ulaganje u sport je ulaganje u mlade, u zdrav način života jer želimo da mladi imaju uvjete za bavljenje sportom – naglasio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf, vpz.hr; Foto: D. Fišli)

https://www.icv.hr/2021/05/opcina-sopje-grade-se-svlacionice-u-vaskoj-i-josipovu-u-kojem-ce-domaci-dinamo-prvi-put-nakon-osnutka-utakmicu-odigrati-na-svom-travnjaku/