Sredinom srpnja prošle godine LAG Marinianis održao je početnu konferenciju za projekt pod nazivom ”LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi”. Projekt je odabran u pozivu na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu ”Podrške programima usmjerenim mladima”, a cilj projekta je povećati socijalnu uključenost mladih na lokalnoj razini s područja LAG-ova Marinianis te Bosutski niz. Partneri LAG-a Marinianis na projektu su Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, Općina Čađavica i Općina Sopje.

Projektom, kojim će se adresirati te riješiti socijalna isključenost i nedostatak vještina potrebnih mladima pri zapošljavanju, kao i osmišljavanje slobodnog vremena za mlade, predviđeno je i implementiranje društvene opreme (solarnih pametnih klupa) koje će biti postavljene na područjima partnera, tj. u Sopju i Čađavici.

Prva solarna pametna klupa postavljena je u Sopju, ispred zgrade Općine.

– Prolaznici i svi kojima je hitno, ovdje sada mogu napuniti svoje elektroničke uređaje i malo se odmoriti. Uskoro ćemo solarnu pametnu klupu postaviti i u Vaškoj. To su nam tek sitnice “za zagrijavanje”, jer pravi poslovi tek slijede. Uskoro otvaramo natječaj za uređenje mjesnog doma u Josipovu i Gornjem Predrijevu. Radovi na nagostupu u Sopju, te cesti do rijeke Drave idu svojim tokom – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)