Nakon okupljanja sudionika na hipodromu Majda u Gornjem Prijedrevu, program jubilarne 10. Mijoljske potkove započeo je defileom kočija i jahača kroz ovo malo živopisno podravsko selo smješteno u općini Sopje.

Ovogodišnju Mijoljsku potkovu, natjecanje jahača u galopskim utrkama i western jahanju te defileu kočija, otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a nekoliko pozdravnih riječi uputili su i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te predsjednik Konjičke udruge Mijoljska Gornje Prijedrevo potkova Antun Puškarić. Konje i natjecatelje, kao i sve posjetitelje blagoslovio je sopjanski župnik vlč. Oliver Kranjčić.

Nakon održanih galopskih utrka i western jahanja proglašeni su najuspješniji, kojima je načelnik Općine Sopje Berislav Androš uručio pehare i medalje. U western jahanju najuspješniji je bio Nikola Komljenović na grlu Sultan, drugo vrijeme imao je Franjo Vizner s grlom Garo, a treće Tomislav Mihalić na grlu Korina. U galopskim utrkama slavila Tena Major na grlu Kleopatra, drugi je bilo Boro Lučenčić na grlu Mia, a treća Nives Ančić s grlom Luna. Pehar za najljepšu kočiju otišao je Ergeli Višnjica, odnosno kočijašu Franji Vizneru koji je konje utrenirao zajedno sa Alenom Barićem.

Također, općinski načelnik Berislav Androš uručio je medalje najuspješnijim sudionicima natjecanja u starim sportovima, koje je organizirala Udruga sportske rekreacije “Sport za sve”, Podravac Sopje.

Za sve sudionike i goste, organizator je osigurao okrjepu uz pečenog vola na ražnju i čobanac. Proslava Mijolja premjestila se u gornjepredrijevački Mjesni dom na veliku kirvajsku zabavu. (www.icv.hr, adf, foto: K. Toplak, D. Fišli)