Nakon dvije godine pauze uslijed pandemije koronavirusa i zabrane okupljanja većeg broja osoba, jučer (utorak) je i više nago uspješno održan ”Maskenbal u Sopju 2023.”.

U velikoj sali Općine Sopje su se okupile i male i velike maškare, a organizator, Kulturno-umjetničko društvo ”Podravac” Sopje je za sve njih pripremio besplatne krafne, kuhano vino, čaj i sokove.

Odlična atmosfera puna smijeha i veselja vladala je cijelu večer, a za dodatni štimung pobrinuo za tu prigodu oformljeni glazbeni sastav ”Big band Sopje”, sastavljen od sopjanskih glazbenika i članova KUD-a ”Podravac”.

Vrhunac večeri bio je izbor najmaštovitijih maski u kategorijama odraslih i djece. Tako su u kategoriji djece za naj masku izabrane ”bebe blizanke”, drugo mjesto pripalo je ”maloj maci”, a treće ”dedeku”. U kategoriji odraslih s pravom je prvo mjesto odnijela izuzetno maštovita maska ”Arapin i deva” sopjanskih bećara, drugo mjesto zauzelo je društvo iz Crnca maskirano u strašila, a treće su bile ”ciganke gatare” iz Slatine. Svima njima je predsjednik KUD-a ”Podravac” Domagoj Androš uručio prigodne nagrade.

Pokrovitelj ”Maskenbala u Sopju 2023.” bila je Općina Sopje, a kakva je atmosfera vladala na sopjanskim maškarama pogledajte u fotogaleriji i kratkom video koje vam donosimo.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

https://www.icv.hr/2023/02/maskenbal-u-sopju-2023-arapin-i-deva-te-bebe-blizanke-proglaseni-najmastovitijim-maskama/