U ponedjeljak, 18. prosinca, u prostoriji vijećnice, održana je 4.sjednica Općinskoga vijeća Općine Sopje. Između 18 točaka dnevnog reda, glasalo se i o Planu Proračuna za 2018. godinu s projekcijom za 2019. i 2020., koji je usvojen jednoglasno. Planirani proračun za 2018. iznosi 8.776.040,00 kn.

Načelnik Berislav Androš izrazio je zadovoljstvo jer u sastavljanju proračuna su sudjelovali svi predstavnici mjesnih odbora, kao i udruga s područja općine Sopje. Smatra da je to rezultat suradnje koja se provodi od početka mandata uz međusobno uvažavanje i razumijevanje potreba , naravno, u skladu s mogućnostima. Svako naselje je zastupljeno sukladno zaprimljenim zapisnicima od strane mjesnih odbora i kao takvi gotovo potpuno uvršteni u proračun. Isto tako osvrnuo se na projekte koje Općina Sopje planira provesti u narednom periodu , pa se tako očekuje pozitivno rješenje za most na županijskom kanalu, prenamjenu stare općinske zgrade u zgradu predškolskog odgoja, uređenje centra Vaške s nogostupom u Strossmayerovoj ulici, provedbu INTERREG projekta u kojem Općina Sopje kao nositelj sudjeluje za Starinom iz Republike Mađarske, kao i brojne druge manje i veće projekte.

Sukladno nalazu revizije komunalni redar imenovan je poljoprivrednim redarom. Od ukupno 12 vijećnika, prisutno je bilo 9 – vijećnica Ivana Slivar s NL Nataše Hrgović, Slavko Špoljarić kao vijećnik HDSSB-a, svih sedam iz redova HDZ-a dok se nisu pojavili vijećnik HSS-a, Nataša Hrgović kao nositeljica svoje nezavisne liste, no zanimljivo je bilo da se nitko od predstavnika SDP-a nije pojavio na sjednici . Naime, vijećnik SDP-a Danijel Hrgović podnio je neopozivu ostavku na svoje mjesto u Općinskom vijeću Općine Sopje, dok je Jozo Šantak trebao preuzeti njegovo mjesto. Na kraju sjednice predsjednik Vijeća Siniša Hrgović i načelnik Berislav Androš zahvalili su vijećnicima na dosadašnjoj suradnji, te im poželjeli sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.

[gallery columns="5" link="file" ids="4114,4115,4117,4118,4116"]