Općina Sopje nastavlja sa ulaganjima u strojeve i alate koji su potrebni za lakše održavanje i košnju javnih površina, kao i odvoz / dovoz zemlje i građevinskog materijala.

Ove godine Općina je uložila sredstva u nabavku traktora IMT 539, sa prednjom vučom a za koji se ovih dana planira nabavka prednje ralice, koja će se koristiti za čišćenje snijega u ulicama širom općine a koje nisu ugovorene za čišćenje sa koncesionarom.

Nabavljena je također i prikolica, tzv. “kiperica” kapaciteta 3 tone. Djelatnici komunalnog pogona i javnih radova koriste i tarup kojim se održavaju travnate površine.

Ukupno je Općina Sopje u gore nabrojane strojeve i alate uložila više od 110.000,00 kuna. Prethodno su kupljena 2 trimera i motorna pila u ukupnoj vrijednosti od 15-ak tisuća kuna.

Ovi alati koriste se tijekom godine za uređenje pristupnih puteva do poznatog sopjanskog kupališta kao i uređenje okoline uz dravsku šetnicu. Time se dokazuje i smjer i strategija Općine Sopje, koja planira u vrlo bliskoj budućnosti postati i značajna turistička destinacija u Virovitičko-podravskoj županji. Važan korak u tom smjeru su i nedavno započeti EU projekti, preko kojih su realizirane biciklističke staze uz Dravu i kroz lokalne ceste diljem Općine Sopje.

Načelnik Općine, Josip Granjaš pozvao je sve goste da dođu u Sopje i izvan ljetnih mjeseci, jer se priroda u Sopju ima što za pokazati i tijekom jeseni i zime. (M. Kokorić / Foto: R. Turkalj)

U-Općini-Sopje-nabavljeni-novi-strojevi-i-oprema-naslovnica