Obavještavaju se umirovljenici s prebivalištem na području općine Sopje čija ukupna primanja po osnovi svih tuzemnih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 2.000,00 kn mjesečno i korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području općine Sopje da će Općina Sopje isplatiti jednokratni iznos povodom uskršnjih blagdana u vrijednosti od 200,00 kuna.

Kako bi ostvarili svoje pravo na uskrsnicu umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade trebaju u Općinu dostaviti popunjen zahtjev za ostvarivanje prava, uz koji je potrebno priložiti slijedeću dokumentaciju:

  • presliku odreska od mirovine za prethodni mjesec, potvrdu o visini mirovine izdanu od HZMO-a za prethodni mjesec, potvrdu banke ili presliku Rješenja o zajamčenoj minimalnoj naknadi Centra za socijalnu skrb
  • presliku osobne iskaznice

Isplata uskrsnice vršit će se gotovinski na blagajni Općine Sopje na temelju podnesenog zahtjeva najkasnije do 15. travnja 2022. godine svaki radni dan u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.