Obilježavanje blagdana sv. Florijana i Dana općine Sopje započelo je u Kapincima, gdje je na Kapinačkoj bari održan općinski Kup u lovu ribe udicom na plovak.

Danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća završena proslava obilježavanja Dana općine Sopje, a koji se proslavlja na blagdan Svetog Florijana. Današnji program proslave obilježavanja Dana općine započeo je budnicom a nastavljen je polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima i spomenik zaštitnika Sv. Florijana i Svetom misom koju je predvodio velečasni Augustin Tašić, a svoju kulminaciju dosegao svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojom je predsjedavao Ivo Horvat predsjednik vijeća.

Dan Općine Sopje - 3Na sjednici su bili župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić koji su u svom obraćanju okupljenima čestitali Dan općine i izrazili podršku budućim projektima i daljnjem razvitku općine Sopje.

Osim njih  sjednici su prisustvovali i zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, općinski načelnici Mirko Rončević, Marijan Brlek, Mato Damjan, Željko Vencl, Mirko Mališ i Milan Dundović, u čije ime se okupljenima obratio slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici društvenog i gospodarskog života općine i brojni gosti.

Na sjednici je prikazan film o Sopju i projektima koji bi trebali pridonijeti daljnjem razvoju općine.

Dan Općine Sopje - 54Načelnik Josip Granjaš rekao je da se Općina Sopje fokusirala na pripremu deset projekata, od kojih pet ima već i građevinsku dozvolu. U tijeku je plinofikacija i Sopje kao općinsko središte i Sopjanska Greda dobit će plin od 1. srpnja, a u izradi je projekt plinofikacije Kapinaca i Vaške. Raspisan je i natječaj za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Gornjem Predrijevu, a pri završetku je izgradnja mjesnog doma u Grabiću. Načelnik Granjaš je istaknuo veliko značenje projekta navodnjavanja Kapinci-Vaška za poljoprivredni kraj sa 716 registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a naglasio je i budućnost u ruralnom turizmu koji će povezivati europsku destinaciju Višnjicu s biciklizmom, lovnim i ribolovnim turizmom.

Dan Općine Sopje - 21Zlatna plaketa Općine Sopje dodijeljena je Milenku Hrgoviću kao državnom prvaku u oranju i ovogodišnjem predstavniku Hrvatske na svjetskom natjecanju u oranju u Danskoj. Srebrnu plaketu dobila je Vatrogasna zajednica općine Sopje za doprinos u obrani od poplava na području općine Sopje i organizaciji humanitarne akcije za postradale od poplava u istočnoj Slavoniji; srebrna plaketa posthumno je dodijeljena i Josipu Blaževiću. Na sjednici je dodijeljeno i pet općinskih zahvalnica. U ime svih nagrađenih na visokim priznanjima Općinskom vijeću i načelniku Granjašu zahvalio se Milenko Hrgović, koji je tom prigodom najavio i povlačenje iz natjecanja orača.

(izvor: RADIO SLATINA)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA