U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i  Općine Sopje, a povodom 25. obljetnice oslobađanja karaula Zanoš i Bobrovac u subotu, 17. rujna,  u Sopju su održane sportske igre hrvatskih branitelja.

Prije početka igara , predstavnici županijskih, gradskih i općinskih institucija, te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, položili su cvijeće i zapalili svijeće kod Spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima.

Prisutnima su se pozdravnim riječima obratili načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, te predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić poželjevši im fer borbu i dobre rezultate, a igre je otvorio saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.

Sudionici oslobađanja karaula Zanoš i Borovac s općine Sopje, te članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata sa cijele županije natjecali su se u visećoj kuglani, pikadu i streljaštvu zračnom puškom.

Događaj su svojim dolaskom uveličali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske Glasnici istine, istrčavši dionicu 7 kilometara od bivše kapinačke karaule Zanoš do Sopja.

Odličja, medalje i pehare, najuspješnijim natjecateljima i ekipama uručili su gradonačelnik Orahovice i predsjednik Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, pukovnik hrvatske vojske u mirovini i jedan od ratnih zapovjednika 127. virovitičke brigade Mirko Brajtigam, te general bojnik hrvatske vojske u mirovini  i ratni zapovjednik specijalne policije „Baruni“  PU Krapinsko-zagorska Mirko Horvatin.

Rezultati :

-Streljaštvo pojedinačno
1. Darko Pigler – HVIDR-a Orahovica
2. Stjepan Krahulec – MO Gornje Predrijevo
3. Vujić Marin – MO Sopje

-Pikado pojedinačno
1. Stjepan Pavić – HVIDR-a Orahovica
2. Josip Mareković – MO Gornje Predrijevo
3. Zvonko Đerki – HVIDR-a Slatina

-Viseća kuglana pojedinačno
1. Peršić Marin – HVIDR-a Slatina
2. Medved Ivan – HVIDR-a Slatina
3. Perčić Dragutin – Udruga dobrovoljaca i veterana DR Slatina

Ekipno je na sportskim igrama najbolja bila ekipa MO Gornje Predrijevo, drugi su bili natjecatelji iz Nove Šarovke i treći članovi HVIDR-e Orahovica.

Po dodjeli odličja,  prigodan poklon načelniku Općine Sopje Josipu Granjašu, kao zahvalu na pomoći u organizaciji, uručio je predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić.

Druženje branitelja u dobrom raspoloženju nastavljeno je u Mjesnom domu uz večeru i tamburaše.(Domovina net)

TEKST i FOTO na: http://domovina333.blogspot.hr/search?updated-max=2016-09-18T06:56:00%2B02:00&max-results=20&start=4&by-date=false