Danas (srijeda) je u prostoru Općine Sopje održan radni sastanak uoči uvođenja u posao izgradnje distribucijskog plinovoda u naseljima Kapinci i Vaška.

Sastanku su nazočili investitori HEP Plina d.o.o. Osijek na čelu sa Željkom Kubatkom, te vlasnik tvrtke izvođača radova Kograd Pitomača Ivan Kostelac sa suradnicima i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Na početku je goste pozdravio načelnik Berislav Androš.

– Prvo bih vam poželio dobrodošlicu u našu općinu Sopje. Interes stanovnika naselja Kapinci i Vaška za priključke na plinovod postoji i vjerujem da će priključaka biti dosta kada se plinovod izgradi. Bilo je dosta upita mještana o tome kada će krenuti izgradnja plinovoda za ta dva naselja, jer već oko tri godine najavljujemo plinofikaciju. Eto, sve što je potrebno za početak radova smo ishodili i radovi mogu početi. Općina Sopje je tu da pomogne izvođaču radova ako dođe do nekih problemu na terenu – istaknuo je načelnik Androš.

Ovom investicijom, vrijednom 2.422.196,00 kuna, povezat će se plinovod od Sopja do Novaka, čime će stanovnici Kapinaca i Vaške dobiti plin, a dužina plinovoda je oko 14000 metara.

Nakon sastanka, investitori, izvođači radova i načelnik Berislav Androš obišli su ulaz u naselje Novaki gdje je su već počele pripreme za radove koji će početi u ponedjeljak. Rok za izgradnju navedenog plinovoda je osam mjeseci.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)