Jučer (srijeda) je Općina Sopje organizirala božićni domjenak za sve one koji su u godini na izmaku potpomagali toj lijepoj općini uz rijeku Dravu.

Prvo je okupljene u velikoj sali Općine Sopje pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović.

– Godina na izmaku je za sve nas bila vrlo neizvjesna, kako u poljoprivredi, agro biznisu, industriji, tako i u drugim sferama, ali Općinsko vijeće je nastojalo maksimalno izaći u susret svima kroz svoje mogućnosti. Svima vama ovdje okupljenima i vašim obiteljima želim da Božić i ovo vrijeme oko blagdana provedete u miru, da budete sa svojim obiteljima sretni i zadovoljni, a cijelu 2023. godinu želim da vam, prije svega, bude zdrava, sretna i uspješna – rekao je Hrgović.

Okupljenima se obratio i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Ovo je prilika da se prisjetimo nekih stvari koje su se dogodile i odradile ove 2022. godine. Prije ovog događaja smo imali sjednicu Općinskog vijeća na kojoj smo jednoglasno izglasali proračun za 2023. godinu, kao i rebalans proračuna za 2022. godinu, gdje smo stavili sve one programe i projekte koje planiramo u narednom periodu provoditi i realizirati, ali smo se prisjetili i svega onoga što je odrađeno. Ulagali smo u komunalnu infrastrukturu, u naše javne objekte, sportsku infrastrukturu, pomagali smo udrugama na području općine… Ono što moram napomenuti, ove godine smo imali dubinsku reviziju te moram zahvaliti cijeloj ekipi Općine koja je po prvi puta uspjela dobiti jedno bezuvjetno pozitivno mišljenje za poslovanje Općine Sopje i s time možemo zaključiti da sve ono što se radi i provodi na području općine ima i svoju zakonsku regulativu, da poštujemo sve zakone, sve regulative, pravilnike i protokole, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Da sada ne idem u nabrajanje svih projekata, rekao bih samo da smo i iz transparentnosti proračuna dobili čistu peticu. Ispred nas puno je toga što trebamo odraditi, čeka nas novo dinamično razdoblje, novi natječaji ali mi sve spremno dočekujemo maksimalno pripremljeni, naravno u skladu s našim financijskim mogućnostima. Ono što nam vrlo brzo predstoji je natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, u sve to ćete biti pravovremeno upućeni, sugeriram da se na vrijeme i pravilno pripremite za taj natječaj da biste uspjeli realizirati ono što je u vašim planovima. Na kraju još jednom zahvaljujem svima na pomoći, na savjetima, na svemu onom dobrom što ste svih prijašnjih godina dali za Općinu Sopje, zahvaljujem vam se na dolasku te vam ovim putem želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu s puno sreće, zdravlja, veselja i poslovnih uspjeha – rekao je u svom obraćanju nazočnima načelnik Androš.

Božićni domjenak svojim su nastupom uveličali glazbenici KUD-a Podravina. Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)