Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić, prije nekoliko je donio odluku o odabiru projekata u okviru osiguranih sredstava za ''Program održivog razvoja lokalne zajednice''. S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 3.530.000,00 kuna. Za projekt ''Rekonstrukcija i prenamjena postojeće zgrade svlačionice uz nogometno igralište u Društveni dom'' Općini Sopje je dodijeljeno maksimalnih 500 000 kuna.

Rekonstrukcija i prenamjena objekta u Novoj Šarovki pokreće se u svrhu potreba lokalnog stanovništva kojom će se osigurati primjeren prostor za društvena događanja, kao što su razne kulturne manifestacije, priredbe, a osigurati će se i uvjeti za rad udruga za sport i rekreaciju.

Navedenim projektom izvršila bi se obnova krovišta koje je u lošem stanju, dogradnja gornjeg kata, proširenje za terasu koja bi bila natkrivena, a unutarnje prostorije bi se preuredile i obnovile.

- Veliko hvala Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ministru Marku Paviću na sufinanciranju projekta proširenja i rekonstrukcije mjesnog doma u Novoj Šarovki. Projekt je to koji je tri godine bio u proračunu i nije bio realiziran. Ovom odlukom o sufinanciranju stvoreni su temelji za početak radova. Zahvala i svima koji su sudjelovali u izradi i prijavi samog projekta, jer je odrađen izvrstan posao i jedna smo od šest općina ili županija u Hrvatskoj koje su dobile maksimalno sufinanciranje u iznosu od 500 000 kn. Čestitke i mojim kolegama koji će provesti projekte koje su od iznimne važnosti u njihovim lokalnim sredinama - istaknuo je, uz zahvalu, načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (ADF; Foto: D. Fišli)