Na adresu Općine Sopje stiglo je prestižno posebno priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje, zbog kojeg se nalazi među deset najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna.

Naime, priznanje je Općini Sopje uručio portal Načelnik.hr koji je nastavak projekta Gradonačelnik.hr i Župan.hr, a koji su unazad zadnjih nekoliko godina među hrvatskim medijima etablirani kao najrelevantnije mjesto za praćenje i analizu rada lokalne samouprave. Do sada su objavili više stotina analiza najuspješnijih županija, gradova i općina, a njihove analize uvijek su bile temeljene na točnim, objektivnim i lako provjerljivim statističkim podacima koje publiciraju javne institucije Republike Hrvatske, poput Ministarstva financija, Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te drugih državnih agencija.

Shodno navedenom, prema podacima kojima raspolaže portal Načelnik. hr, Općina Sopje je priznanje zaslužila za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje, i to gledano po kriteriju izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju. Izvor podataka za analizu navedenog područja bilo je Ministarstvo financija (izvršenje proračuna na razini 23).

– Već smo ranije najavili još veću angažiranost u vezi ulaganja u mlade. No, da smo ulagali i protekle tri godine dokaz je posebno priznanje portala Načelnik.hr za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje zbog kojeg se Općina Sopje nalazi među 10 najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna. Po toj analizi bodovalo se ulaganje u predškolsko obrazovanje, naknade za novorođenčadi, sufinanciranje vrtića, te financiranje male škole, radnih materijala i još mnoštvo drugih stavki koje su nas uvrstile među perjanice u Republici Hrvatskoj. Sve to nas obavezuje da i dalje radimo na dobrobit naših mladih, naših mladih obitelji, a sve s ciljem ostanka istih na području naše općine. Nama je zadatak stvoriti uvijete za njihov što bolji život – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.