Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije izdao je u utorak, 29. rujna, Općini Sopje građevinsku dozvolu za izgradnju pješačko-biciklističkog mosta na Županijskom kanalu, koji je sastavni dio biciklističke staze „Drava rute“. Gradnjom mosta skratit će se put biciklističke staze koja je produžena zbog nemogućnosti prelaska kanala.

- Projekt izgradnje mosta na Županijskom kanalu prijavit ćemo uz pomoć Razvojne agencije VIDRA i uz partnere – Općinu Sopje i Grad Barcs, na natječaj Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Očekujemo da ćemo u proljeće imati osigurana sredstva za gradnju te da će most do kraja sljedeće godine biti izgrađen i u funkciji.– rekao je župan Tomislav Tolušić.

Projekt izgradnje pješačko-biciklističkog mosta, vrijedan milijun eura, povezat će dvije biciklističke staze uz rijeku Dravu, a ujedno će biti obilježene i nove rute.

Gradnja mosta na Županijskom kanalu jedan je u nizu projekata vezanih uz modernizaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture na pripremi kojih je Općina Sopje radila u proteklom razdoblju. Općini je u kolovozu izdana građevinska dozvola za izgradnju sekundarnog vodovodnog voda u naselju Gornje Predrijevo, u tijeku su radovi na izgradnji i uređenju nerazvrstanih cesta kako bi se poljoprivrednicima olakšala proizvodnja te se uređuje parkiralište za potrebe općine i svih mještana s ciljem zaokruživanja velikog projekta uređenja općinskog središta. (www.vpz.hr)