Danas (srijeda) je na adresu Općine Sopje stigla sjajna vijest. Naime, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, odobrilo im je sufinanciranje izgradnje ceste u Novačkoj Đoti u visini od 265.000 eura.

– Ne mogu se sjetiti kad sam bio sretniji zbog nekog projekta do danas. Jedan projekt o kome se puno raspravljalo i pokušavao naći model financiranja je bio trn u oku barem 20 godina za Općinu Sopje. Odrađeni su brojni sastanci, poslane brojne molbe i sve do danas nismo imali konkretno i opipljivo rješenje za jedinu neasfaltiranu cestu na području naše općine, onu u Novačkoj Đoti. Moram napomenuti da je to drugi po veličini, iza Dječjeg vrtića “Bambi”, samostalni projekt Općine Sopje u povijesti, vrijednosti oko 3.3 milijuna kuna, dok je dužina ceste 1661,29 metara. Danas smo dobili obavijest i poziv na uručenje ugovora o sufinanciranju u vrijednosti 265.000 eura i s time se završava strateški ciklus realizacije onih najvećih i najočekivanijih projekata – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš uputivši zahvale.

– Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na ovom programu Slavonije, Baranje i Srijema putem kojeg smo jedino i mogli dobiti ova velika sredstva, kao i resornom ministarstvu koje uvijek uvelike pomaže i prati Općinu Sopje u svim projektima važnim za podizanje standarda i kvalitete života naših stanovnika, te našoj regionalnoj agenciji VIDRA koja uvijek spremno uskoči kada pripremamo velike projekte. Nakon potpisivanja ugovora, koje će biti u petak, slijedi pravi posao i priprema nabave kako bismo što prije krenuli s realizacijom ovog strateški važnog projekta – rekao je Androš.

(www.icv.hr, adf, Foto: Općina Sopje)