Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odobrenih zahtjeva za financiranje ukupno 336 projekta namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu. U sklopu Javnog poziva Ministarstva za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama u Državnom proračunu je osigurano 40 milijuna kuna.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga (u kvalitativnom i kvantitativnom smislu), a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. Sredstva se doznačuju jedinicama lokalne samouprave isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata.

S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 17 projetaka vrijednih 1.807.000,00 kuna, a Općina  Sopje  dobila novac za izradu projektne dokumentacije – nerazvrstana cesta Novaki – Zidine 50.000,00 kuna i rekonstrukciju javne rasvjete MO Španat – 60.000,00 kuna.

(www.mgipu.hr)