Općini Sopje prošao projekt “Izgradnja pomoćnog igrališta od umjetne trave s pratećim sadržajima”
28. lipnja 2022.

Općini Sopje prošao je na natječaju Ministarstva sporta i turizma “Sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2022. godini” projekt “Izgradnja pomoćnog igrališta od umjetne trave s pratećim sadržajima”.

– Ovo je projekt koji već dvije godine čekamo i koji nije ranije krenuo u realizaciju zbog pandemije koronavirusa. Naime, prije dvije godine smo prošli administrativnu provjeru za projekt, ali zbog očuvanja radnih mjesta u djelatnosti sporta taj je natječaj bio obustavljen, a samim time i ovaj naš navedeni projekt. Drago mi je da će naša općina napokon dobiti jedan pravi i moderan, multifunkcionalan teren za nogomet, tenis i odbojku i siguran sam da će oni najmlađi napokon doći na svoje, da će svoje slobodno vrijeme koristiti za zabavu, igru i sportska natjecanja, ali da će potaknuti i neke nove rekreativce na bavljenje sportom – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Osim samog igrališta od posebne podloge, projekt se sastoji od izgradnje manjih tribina, 4 rasvjetna stupa s po 4 reflektora na svakome, te panel ograde. Vrijednost sufinanciranja od strane Ministarstva sporta i turizma iznosi 327.608,70 kuna, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak financijskih sredstava već je predviđen u proračunu Općine Sopje.