Ovog vikenda, od 3. do 5. svibnja, općina Sopje proslavit će Dane općine. Uz raznolik program, prvi dan proslave, danas (petak) u 19 sati na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje.

-Dani općine Sopje tradicionalno se održavaju nekoliko dana. Ove godine od petka do nedjelje. U petak imamo svečanu sjednicu gdje ćemo se prisjetiti što je to odrađeno, koji su projekti i programi provedeni i realizirani, ali i spomenuti one koji su u planu odnosno začetku realizacije na području općine u proteklih godinu dana. Također, podijelit ćemo plakete onima najzaslužnijima – rekao je načelnik Berislav Androš.

Proslava se nastavlja u subotu, 4. svibnja u 8 sati tradicionalnom budnicom, a u 9 sati započinje proslava sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. S početkom u 11 sati održat će se primopredaja prostorija UHDDR općine Sopje, a zatim će u 14 sati započeti tradicionalna Bošporijada.

-Bogat program imamo i u subotu kada ćemo obilježiti i dan sv. Florijana gdje će vatrogasci imati svoj program, a tu je i naša tradicionalna Bošporijada gdje očekujemo veliki broj posjetitelja i natjecatelja. To je manifestacija koja iz godinu u godinu raste i poprima velike obrise. Pozivam sve da dođu i prijave se ili nas jednostavno posjete na našoj tradicionalno manifestaciji – rekao je Androš.

Istina dan, u subotu, u velikoj sali Općine Sopje u 17 sati održat će se predstava za djecu i mlade “Magic Leon”, a na istom mjestu u 19 sati na rasporedu je predstava Kerekesh Teatra.

Posljednji dan proslave Dana općine Sopje započet će u nedjelju, 5. svibnja u 9 sati kada će započeti i tradicionalni Ribarski dan na Dravi u Sopju, a u 10 sati, također na Dravi, će započeti likovna kolonija. U 15 sati na rasporedu je teniski turnir, dok će se u 18.30 i 20.30 održati projekcija filmova.

-Posljednji dan, u nedjelju, također ima za svakoga po nešto. Započinjemo s ribarskim danom, likovnom kolonijom, a po prvi puta će se održati i teniski turnir. Potrudili smo se kao i svake godine da od onih najmlađih do najstarijih imaju neki događaj ijekom proslave Dana općine Sopje. Vjerujem da će nasi vrijeme poslužiti i da se sve to realizira u najboljem obuhvatu – rekao je načelnik Androš.

(www.icv.hr, ib)

https://www.icv.hr/2024/05/opcina-sopje-ovog-vikenda-proslava-dana-opcine-ribarski-dan-tradicionalna-bosporijada-teniski-turnir/