Načelnik općine Sopje Berislav Androš potpisao je ugovor o građenju pomoćne građevine, odnosno spremišta za opremu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sopje.

Nakon provedenog postupka nabave odabran je izvođač radova, tvrtka Građenje Marković iz Grabića. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 42.195,67 eura i za sad se u potpunosti financira iz proračuna Općine Sopje.

– Ovaj projekt nam je iznimno važan iz nekoliko razloga. Kao prvo, prije tri godine za redovite potrebe i aktivnosti DVD-u Sopje je poklonjeno vatrogasno vozilo iz Sillina, iz Republike Austrije. Uz kombi i postojeću opremu, trenutno “skladište” ne zadovoljava postojeće potrebe i dali smo se u izradu projektne dokumentacije te građevinske dozvole kako bismo uredno i propisno skladištili našu opremu i kako ona ne bi gubila na vrijednosti. Ovaj projekt financiramo iz proračuna Općine Sopje, međutim u slučaju otvaranja najavljenog natječaja putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, svakako ćemo ga na isti prijaviti, jer u slučaju određene izvršenosti projekta, vjerujem da ćemo dobiti i određen broj bodova više na samom natječaju, a to u konačnici znači i veće sufinanciranje. Vjerujem da ćemo realizacijom ovoga projekta završiti ciklus onih najvažnijih ulaganja u DVD-e Sopje, te nam nakon ovoga preostaje samo asfaltiranje i uređenje okoliša. Nadam se da će ovo biti poticaj i za one neodlučne, koji se još nisu odlučili za ovaj plemeniti poziv, kako bi DVD-e Sopje, nakon nedavne proslave prvih 110 godina postojanja i rada, i u budućnosti imalo školovane i sposobne kadrove- zaključio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf)