Predstavnici Općine Sopje na čelu s načelnikom Berislavom Androšem u Hrvatskom konzulatu u Pečuhu održali su treći sastanak sa predstavnicima Starina u sklopu prijave na INTERREG natječaj – prekogranična suradnja Hrvatska-Mađarska. Na prethodna dva sastanka dogovorena je suradnja a na ovome i konkretne smjernice prijave na ovaj natječaj. Odlučena je prijava na mjeru „People to people“ a vrijednost ukupnog projekta trebala bi iznositi 170.000,00 eura.

Pošto Sopje i Starin njeguju dugogodišnju prekograničnu suradnju koja je obilježena kulturnim, umjetničkim i gurmanskim aktivnostima i manifestacijama naziv projekta će biti „Dravske manifestacije“ koje će se provoditi u razdoblju od listopada 2018. do travnja 2020. godine a bit će obuhvaćeno više od 10 manifestacija s jedne i druge strane rijeke Drave. Neke od obuhvaćenih manifestacija su nadaleko poznate kao što je slučaj sa „Dravskim proljećem“, no tu su i one lokalne „Bošporijada“, „Ivanje“, neke nove „Advent u Sopju“, „Likovna radionica na rijeci Dravi“, te brojne druge.

Osim sufinanciranja samih manifestacija predložena je i nabava opreme koja bi ostala u trajnome vlasništvu u svrhu organizacije dogovorenih manifestacija

[gallery columns="2" link="file" ids="4094,4095"]