radni sastanak 1Dožupanica VPŽ gospođa Sanja Bošnjak sa ravnateljem Tomislavom Petric i suradnicima iz Razvojne agencije VIDRA Virovitica održali su radni sastanak s Načelnikom Josipom Granjaš i Pročelnikom JUO Općine Sopje.

Teme sastanka bile su mogućnosti prijave projekata Općine Sopje na natječaje EU Fondova.

Na sastanku je utvrđeno da je Općina Sopje pripremila dozvole i ostalu dokumentaciju kojom se može uz pomoć Razvojne agencije Vidra prijaviti na natječaje za projekte komunalne infrastrukture, ruralnog i regionalnog razvoja.

Tako su spremne dozvole za uređenje središnjeg dijela naselja Sopje, dovršetak uređenja Mjesnog doma u Grabiću, Rekonstrukcija (asfaltiranje) ceste Novaki – Novačka Đota, dokumentacija za Kuće oproštaja u Kapincima, Josipovu i Španatu, solarna elektrana Sopje 10 kW, a spremne lokacijske dozvole za koje se ubrzo očekuju i potvrde glavnih projekata su vodovod Gornje Predrijevo, most na Županijskom kanalu (biciklistička „Drava route“).

Dožupanica Bošnjak istakla je da je prema viđenom Općina Sopje doista spremna za prijave na EU Fondove I da će uz pomoć agencije Vidra dobar dio projekata sigurno biti realiziran. Načelnik Granjaš zahvalio se gostima na posjeti te istaknuo kako ga raduje činjenica da je Općina Sopje Spremna za natječaje Fondova EU. Nada se daljnjoj uspješnoj suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i pri pripremi ovih projekata na natječaje EU.