Prije nešto više od deset mjeseci, točnije 15. lipnja 2019. godine, polaganjem temeljnog kamena započeli su radovi izgradnje dječjeg vrtića u Sopju.

Radovi, koje izvodi Građenje Marković d.o.o. iz Slatine, primiču se završnoj fazi u što se uvjerio i načelnik Općine Sopje Berislav Androš s kojim smo obišli gradilište.

– Radovi na dječjem vrtiću se privode samoj završnici, postavljene su električne, vodovodne i druge instalacije, kao i kompletna stolarija, unutrašnjost je ožbukana i zidovi su obojeni, a trenutno se lijepe pločice u sanitarnim čvorovima. Sjedeći tjedan bi trebali početi radovi na vanjskoj fasadi. Vanjski prostor, koji je predviđen za dječje igralište u sklopu vrtića je poravnat i spreman za postavljenje trave, a nakon toga i sprava. Uz igralište, odnosno vrtić, gradi se ograda, i s jedne i druge strane. Uglavnom, usprkos trenutne situacije vezane uz koronavirus radovi teku po planu, tako da bi do sredine lipnja trebali biti gotovi, kako je to bilo predviđeno po ugovoru. Djeca s područja općine Sopje, njih četrdeset i dvoje, bi u devetom mjesecu mogla krenuti u vrtić – ispričao nam je općinski načelnik Berislav Androš.

Vrijednost izgradnje vrtića, za koji je projektnu dokumentaciju izradila županijska razvojna agencija VIDRA, iznosi 4.875.304 kuna, a stručni nadzor 101.280 kuna. (ADF; Fotografije D. Fišli)