Početkom listopada započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji Društvenog doma u Novoj Šarovki. Radovi, koje izvodi tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o., teku po zacrtanom planu.

– Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružilo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od kojeg smo, kao jedna od šest općina i gradova u Republici Hrvatskoj, dobili maksimalan iznos potpore od pola milijuna kuna, a što će zasigurno dobro doći u ovom projektu vrijednom oko milijun i osamsto tisuća kuna. U rekonstrukciji i dogradnji doma bolje uvjete će dobiti i Nogometni klub Standard, bit će napravljene nove prostorije, odnosno svlačionice, ured za delegate i suce, velika sala u gornjem dijelu od 75 kvadrata, novi sanitarni čvorovi te nova čajna kuhinja.

Ovaj projekt je jedan od najvećih u ovom mandatu, o čemu govori i njegova vrijednost od milijun i osamsto kuna, a za mještane Nove Šarovke će značiti puno, jer kako znamo to je mjesto jedno od najaktivnijih u općini Sopje te će u novoobnovljenom domu mještani moći priređivati sve svoje aktivnosti, krstitke, rođendane, zabave, nažalost i karmine – izjavio nam je načelnik Općine Sopje Berislav Androš, nakon obilaska radova.

Prema riječima direktora tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. Tomislava Horvata, radovi bi trebali biti završeni na vrijeme, tj. početkom ožujka 2021. godine. (www.icv.hr, adf)