Dana 10.09.2014. godine održan je sastanak Načelnika Općine Sopje sa predsjednicima mjesnih odbora općine Sopje (ili njihovim zamjenicima) sa svrhom informiranja o tijeku radova koji se obavljaju na području općine Sopje te u svezi koordinacije oko priprema za proslavu 23. Obljetnice oslobađanja vojarne Slatina i karaula Zanoš i Bobrovac koje se nalaze na području općine Sopje.

Radovi

Trenutno su pri kraju radovi na uređenju poljskih putova općine Sopje i uređenju dodatnog parkirnog prostora kod zgrade općine, no zbog iznimno loših vremenskih uvjeta taj posao teče malo sporije od očekivane dinamike.

Pri kraju su radovi na projektiranju i izradi troškovnika za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u vlasništvu općine (cesta Novaki – Novačka Đota; cesta prema Dravi – kupalište Sopje), kao i radovi na uređenju dječjih igrališta.

U najskorije vrijeme očekuje se i usvajanje II. Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Sopje na sjednici općinskog Vijeća, a odmah potom i dobivanje dozvole za sekundarni vodovod u Gornjem Predrijevu za koji su osigurana sredstva.

Program obilježavanja 23. Obljetnice oslobađanja

Cjelokupni program obilježavanja 23. Obljetnice oslobađanja vojarne Slatina i karaula Zanoš i Bobrovac osmišljen je kao višednevno druženje branitelja sa područja Općine Sopje, Grada Slatine i Županije V-P.

Program obilježavanja 23. Obljetnice započinje već u subotu 13.09.2014. sa takmičenjem u ribolovu na Kapinačkoj bari uz organizaciju ŠRU „Amur“ Kapinci i Hrvatskog časničkog zbora iz Slatine.

Potom se program obilježavanja 23. Obljetnice nastavlja sa trodnevnim nogometnim turnirom veteranskih ekipa mjesnih odbora (17.-19.09.), a za poslijednjeg dana u subotu 20.09. predviđeno je takmičenje Županijske HVIDRE, HVIDRE Slatina i članova HVIDRE Općine Sopje.

[dt_divider style=”wide”/]