Dana 14.01.2015.godine uz domaćinstvo Načelnika Starina u Republici Mađarskoj održan je sastanak organizacijskog odbora međunarodne manifestacije „Dravsko proljeće 2015.“

Sastanku su nazočili načelnici mađarskih naselja Starin – Šandor Maturić, Martinci – Varnai Levente, Križevci – Ferenc Bakić   te  načelnik i zamjenik načelnika općine Sopje Josip Granjaš i Franjo Ricli.

Uz načelnike sastanku  organizacijskog odbora nazočili su i predsjednici lovačkih udruga predvođeni predsjednicima…

LU Starin – Kustrij Mihaly, LU Fazan Sopje – Ivanom Šantak;  predsjednica KUD-a „Podravac“ Sopje – Kristina Benković, predstavnici KUD-ova s Mađarske strane, vijećnici  i djelatnici općina s obje strane.

Na sastanku je uz ubostrano zadovoljstvo nastavka ove tradicionalne manifestacije izražena želja da se prijateljstvo nastavi i u budućnosti  u organizaciji ove manifestacije, ali i redovnim kontaktima koji se održavaju tijekom godine.

Za samu manifestaciju „Dravsko proljeće 2015.“ dogovoren je dvodnevni program druženja, s tim da je centralna manifestacija  11.travnja 2015. godine u Sopju.

Za prvi dan manifestacije 10.04. dogovoren je program natjecanja u kuhanju čobanca prijateljskih lovačkih udruga za što domaćinstvo preuzima LU „Fazan“ Sopje-Kapinci,  dok su za drugi dan manifestacije  11.04.  predviđena  kulturna događanja koja započinju dočekom gostiju iz Mađarske i KUD-ova prijatelja iz RH, potom je mimohod KUD-ova, njihov nastup u Mjesnom domu Sopje, a konac večeri obilježit će zabava i druženje svih nazočnih.

Domaćinstvo manifestacije ove godine pripada Općini Sopje koja se izmjenjuje s domaćinima u Mađarskoj svake druge godine.

Kao i prošli puta – 2013.godine, nadamo se velikoj posjećenosti mještana Općine Sopje i svih ljubitelja folklora i tradicijskih običaja iz okoline, a što i čini ovu manifestaciju jedinstvenom u očuvanju običaja i kulture Hrvata s obje strane rijeke Drave.

[dt_divider style=”wide”/]