Načelnik općine Sopje Berislav Androš potpisao je s tvrtkom TH gradnja d.o.o. ugovor o izgradnji dva platoa na području općine Sopje.

Riječ je o projektu koji je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, te je ostvareno sufinanciranje u iznosu od 31.000 eura. Prema projektu, platoi se trebaju izgraditi kod mjesnih domova u naseljima Kapinci i Novaki, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 79.376,25 eura.

-Ovaj projekt bi trebao biti završen u prvoj polovici prosinca i zasigurno će poboljšati stanje infrastrukture u dva naselja općine Sopje. Platoi u Novakima i Kapincima su već neko vrijeme u planu i proračunu Općine Sopje, no tek na zadnjem javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU smo mogli aplicirati u ovom segmentu. Vjerujem da će mjesni domovi sada biti kompletirani, što se tiče osnovnih popratnih sadržaja, te da će se nastaviti koristiti za sve potrebe naših mještana, udruga, kao i svih gostiju koji tamo dolaze – istaknuo je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf, Općina Sopje)
 
https://www.icv.hr/2023/10/opcina-sopje-u-naseljima-kapinci-i-novaki-uskoro-startaju-radovi-na-izgradnji-platoa/