Nakon provedenog Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Sopje, koji je trajao mjesec dana počevši od 1. lipnja 2023. godine, u ponedjeljak je u općinskim prostorijama Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Sopje započelo s postupkom javnog otvaranja pristiglih ponuda.

Utvrđeno je da su na Javni natječaj pristigle ponude 155 ponuditelja koje su predane u propisanom roku, te se pristupilo otvaranju pravodobno predanih ponuda, po redoslijedu kako su zaprimljene u pisarnici Općine Sopje.

Prvoga dana otvorene su 24 ponude, a sve bi ostale ponude trebale biti otvorene u narednih desetak dana, te obrađene u zakonskom roku od 60 dana.

– Bitno je napomenuti da se cjelokupni proces snima, jer nismo htjeli riskirati ništa što se tiče transparentnosti samog postupka i vjerujem da neće biti nikakvih problema, te da će ovaj natječaj biti proveden u skladu sa zakonom. Osim toga omogućena je i nazočnost samih OPG-ovaca i svih ostalih prijavitelja otvaranju ponuda, a prvoga dana odazvalo se njih pedesetak – rekao nam je načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te dodao:

– Dugo se čekao ovaj natječaj i nadamo se da će biti završen na najkvalitetniji mogući način te da će što veći broj prijavitelja biti zadovoljan njegovom provedbom, a što se tiče same raspodjele zemlje to ovisi o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, kvalitetno pripremljenoj dokumentaciji i broju postignutih bodova na natječaju svakog pojedinog OPG-a – zaključio je načelnik Androš.

(www.icv.hr, mf, af; Foto: R. Turkalj)

https://www.icv.hr/2023/07/u-opcini-sopje-u-tijeku-postupak-javnog-otvaranja-pristiglih-ponuda-na-javni-natjecaj-za-zakup-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-rh/