Krajem rujna privedeni su kraju radovi na vanjskom uređenju zgrade Mjesnog doma u Grabiću.Preostalo je još unutarnje uređenje, koje će također uskoro biti gotovo te uređenje okućnice. Izgradnju doma, ugrađivanje stolarije i stavljanje pod krov financirale su Virovitičko-podravska županija i Općina Sopje.
Radove na uređenju Mjesnog doma obišli su u utorak, 20. listopada, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i načelnik općine Sopje Josip Granjaš. Tom prilikom načelnik Granjaš zahvalio je županu Tomislavu Tolušiću i Virovitičko-podravskoj županiji na uloženim sredstvima.
– Investicija u drugoj fazi je vrijedna oko 428.000,00 kuna. U planu su i radovi uređenja okoliša i parkirnih mjesta tako da će ovaj dom bio kompletiran i za potrebe mjesta Grabić i za potrebe općine. – rekao je načelnik Granjaš dodajući kako ne želi da ijedno mjesto u općini bude zakinuto.
– Vjerujem da će ovaj Mjesni dom biti funkcionalan i na korist našim građanima ovdje u Grabiću. Ovakvi domovi su potrebni ne samo radi druženja i kvalitetnijeg društvenog života, već i radi održavanja raznih sastanaka – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.
Svoje zadovoljstvo zbog ulaganja u podizanje kvalitete života u manjim mjestima nije krio ni župan Tomislav Tolušić. – Virovitičko-podravska županija je do sada uložila u izgradnju Društvenog doma oko 400.000,00 kuna. Ovakav dom je potreban Grabiću iz razloga što želimo da mladi ljudi ostaju u manjim mjestima. Mjesto za društvena događanja je stoga potrebno, kako Grabiću, tako i općini Sopje, a i širem području. – rekao je župan Tolušić.

Prema najavama, Dom bi do kraja godine trebao biti u funkciji. Izvođač radova je Građenje Marković d.o.o., a građevina se sastoji od 400 metara kvadratnih te će sadržavati sanitarni čvor, kuhinju, hladnjaču, prostoriju za mjesni odbor, veliku salu, garažu i parkiralište. Također, u sklopu Doma se nalazi i dječje igralište. (www.vpz.hr)
IMG_9446sopje